Informationer i registret skal leve op til nogle helt klare standarder, der gør, at adresser skrives på samme måde i hele Danmark. Det gør det muligt for alle borgere og myndigheder at bruge adresser, og det gør det også muligt at kombinere adressedata med andre typer af data som fx BBR-data om bygninger eller CPR-data om personer.
Data fra Danmarks Adresseregister udstilles frit på både Datafordeleren og Dataforsyningen.
På Klimadatastyrelsens Kortoverblik kan du se adresserne i Danmark på et kort.
Hvis du vil søge i adresser eller finde mere information om Danmarks Adresseregister, kan du de besøge hjemmesiden Danmarks Adresser.
De vigtige adresser
Adresser er vigtige for samfundet, og derfor er det vigtigt, at vi har et standardiseret, autoritativt register, som alle kan regne med.
Vi bruger nemlig blandt andet adresser til at orientere os, til at sende post og ikke mindst til at tilkalde hjælp i tilfælde af en ulykke. Adresserne har også tilknyttet et såkaldt adgangspunkt, som viser, hvor man kan komme ind på adressen. Det er særligt vigtigt, når der er sket en ulykke, og hjælpen skal hurtigt frem.
For år tilbage vedligeholdte forskellige myndigheder hver deres adresseregister. Det kunne ofte skabe grobund for misforståelser, fordi man ikke nødvendigvis skrev adresserne på en ensartet måde. I nogle registre kunne en lejlighed måske hedde 1. tv., mens den i et andet kun hedde 1. sal, dør 1.
Med et fælles adresseregister har vi alle sammen den samme forståelse af en adresse.