Vi ser et stigende antal ældre, et stigende antal kronikere og stigende forventninger til sundhedsvæsnet. Derudover vil vi, ifølge DI Life Science, i 2030 mangle 25.000 medarbejdere i sundhedsvæsnet.
I fremtiden skal vi med ny teknologi aflaste sundhedssektoren, finde nye måder at levere sundhed på og sikre, at patienterne bliver mere selvhjulpne. Der er dog en række barrierer, som skal håndteres, før anvendelse af nye teknologier kan introduceres på de danske hospitalsgange. Ifølge flere oplægsholdere er en af de største barrierer, at det danske sundhedsvæsen er siloopdelt, og at regionerne skal være bedre til at udveksle erfaringer om ny teknologi indbyrdes.
Når hospitaler køber dyre robotter til f.eks. transport af blodprøver, skal de således være bedre til at dele viden om, hvordan robotterne kommer i anvendelse, så hvert hospital ikke møder de samme udfordringer og skal opfinde særegne løsninger, som også er svære for leverandørerne at skalere og sælge videre.
En anden udfordring er, at der mangler videndeling mellem leverandørerne og hospitalerne. Leverandørerne har ofte et begrænset kendskab til hospitalernes behov og hospitalerne er ikke gode nok til at involvere leverandørerne, hvilket giver ringere løsninger. Samtidig er det en forudsætning, at løsningerne passer til ind i hospitalernes eksisterende systemer og at der er en velfungerende internetforbindelse som f.eks. 5G, da det er en forudsætning for at automatiserede løsninger kan fungere optimalt. Leverandørerne fortæller også, at de ikke ved, hvor de skal gå hen for at sælge deres produkter, da der ikke én indgang, men forskellige veje ind til hospitalernes indkøbsafdelinger i hver af landets fem regioner.